Voor sommige mensen is het het meest vanzelfsprekende wat er is: een motorrijbewijs halen en vervolgens heel veel motorrijden. Voor mensen die dat niet hebben, kunnen er enorme nadelen aan kleven. Het ‘gewone’ rijbewijs heeft de prioriteit, met een motor op de weg lijkt toch wel heel gevaarlijk en in een auto zit je comfortabel, met alle gemakken voorzien. Toch zitten motorrijders vol met mooie verhalen. Zij zeggen dat met je motorrijbewijs een nieuwe weg inslaat. Hier volgen de top 5 van redenen waarom zij dat vinden.

1. Het is gewoon heel gaaf

Als je je autorijbewijs hebt herken je het vast wel: toen je je papiertje net binnen had ging je voor de kick rondjes rijden. Die lol gaat er meestal snel vanaf, maar bij motorrijders zit dit anders. Met hun zojuist gehaalde motorrijbewijs gaan ze niet 5KM rijden, nee, die rijden er 50, 100 of 150. Voor veel rijders is dit een ideale manier om te ontspannen en tegelijk een kick te beleven. Er hoeft niet eens echt een bestemming te zijn, de rit is op zichzelf al de moeite waard. Met de motor kom je op onontdekte plekken die je anders nooit zou hebben gezien. En dit is echt niet aan de andere kant van het land of in Duitsland, want in plaats van de snelste route kies je de mooiste route

2. Je krijgt nieuwe vrienden

Motorrijders zijn een slag apart. De passie voor dit symbool van de vrijheid verbindt en brengt samen. Talloze clubjes maken tochten naar de mooiste bestemmingen. Ook spontaan komen motorrijders met elkaar in contact. Als motorrijder zit je nooit om vrienden verlegen.

3. Geen last van files

In het steeds verder dichtslibbende wegennet van Nederland is de motor ideaal. Regelmatig zie je als autorijder met een zekere afgunst die motorrijder door de file heen manoeuvreren. Nooit meer een ochtend- en avondspits: heerlijk toch?

4. Geen parkeerproblemen meer

Als motorrijder ontwijk je niet alleen de files, maar ook is het parkeerprobleem verleden tijd. Het is een stuk makkelijker om je motor ergens kwijt te kunnen, en ook dit scheelt enorm in de kosten, tijd en frustratie. Ook als inparkeren je lastig afgaat is de motor een goed alternatief.

5. Motorrijden is goedkoper

Het benzineverbruik van een motor is stukken minder, en ook de verzekering is goedkoper. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per maand. Aan de andere kant is het halen van je rijbewijs en een motor een investering, maar deze is zeker de moeite waard!

Relevante pagina’s: